---------------------------- Palacsinta—másképp ---------------------------- Sós töltelékek: házitejfölbe keverj bele annyi tökmagkrémet, amennyit kellemesen felvesz. Sóval, borssal és fokhagymával ízesítsd! --- Sós töltelékek, mártogatósok Humusz: A főtt csicseriborsót lecsepegteted. Hozzáadsz 2 evőkanál szezámmag krémet, kis majonézt, házi tejfölt, sót, borsot és finomra vágott fokhagymát. Mixerrel dolgozd pépessé. lehet megunni. --- Sárgaborsó krém: főtt sárgaborsóhoz adj vajat, apróra vágott fehér vagy lilahagymát, egy ek tejfölt, sót, borsot és pár gerezd fokhagymát. Mixerrel dolgozd pépessé. --- Lencsekrém: Főtt lencséhez adj kis vajat, pirospaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, és borsot. Inkább mártogatóshoz való, igazi magyaros íz! --- Tojáskrém: Főtt tojáshoz adj egy ek vajat egy ek tejfölt, vöröshagymát, mustárt, majonézt, pár csepp citromot, borsot és sót. Mixeld össze — magában is elfogy. --- Oliva pástétom: Egy nagy üveg fekete olivabogyó, egy kis üveg sűrített paradicsom, olivaolaj, bors, oregánó, bazsalikom, min 5 g fokhagyma egy fej vöröshagyma. A hozzávalókat összemixeled, és hagyod kettő napot érni. Ennél a receptnél ez nagyon fontos! --- Spenótos töltelék: A spenótot megfőzöd enyhén sós vízben, majd leszűröd (lé jó levesnek) és összevágod. Tejjel, rizstejjel, vagy akár a saját főzőlevével kicsit felöntöd, és tápióka keményítővel sűríted Fokhagymával, borsikafűvel ízesíted. ----------------------------