https://zemagazin.hu/receptek/hust-hussal/irany-gorogorszag/ ------------------------------ SPANAKOPITA ------------------------------ HOZZÁVALÓK -------------- 15 dkg sonka 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csomag (bébi)spenót 25 dkg feta 10 dkg ricotta 1 csomag újhagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor menta 1 db tojás 1 csomag hűtött rétestészta olívaolaj (a kenéshez) zsemlemorzsa -------------- ELKÉSZÍTÉS -------------- sonka apró kockákra vág, pirít, félretesz --- zsírjában hagyma pirít, fokhagyma bele friss spenót bele, fonnyaszt --- feta, ricotta, sonka újhagyma, petrezselyem, menta (aprít) kever, borsoz tojás bele, kever spenót hozzákever --- 1 réteslap olajjal megken rá pici zsemlemorzsa szór újabb réteslap rá, ua. ez háromszor --- rétegezett lapok hosszában félbevág az egyik csíkra halmoz a töltelékből háromszögre hajtogat (5 hajtás a végéig) felvert tojással megken kipapírozott tepsibe --- sütő 175 fokra előmelegít 30 perc Félbe vágva tálal ---