-------------------------------- Rigójancsi torta -------------------------------- Hozzávalók -------------- piskótához: 3 tojás 6 dkg cukor (3 ek) (3 ek) 6 dkg liszt (3 ek) 2 dkg kakaópor (1 ek) krémhez: 7,5 dl habtejszín alaposan behűtve 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé 2 evőkanál kakaópor --- csokoládémázhoz: 8 dkg étcsokoládé 1 evőkanál étolaj -------------- Elkészítés -------------- piskóta sütő 200 fokra --- tojásfehérjéből kemény hab hozzá cukor, kemény hab hozzá tojássárgák --- kakaóval elkevert liszt óvatosan hozzáforgat --- sütőpapíros tortaformába süt: 180 fok, 10 perc (nem nyit!) 100 fok, 30 perc - tűpróba --- hűt --- félbe vág --- krém csokoládé vízgőz fölött megolvaszt (+ 2 ek kakaópor belekever) langyosra hűt --- tejszínből kemény hab 1/3 rész a csokihoz, kever majd a többi is piskótalapra ken --- hűtőbe --- máz csokoládé + 1 ek olaj vízgőz fölött megolvaszt piskóta bevon kis időre hűtőbe --- forró vízbe mártott megtörölt késsel bevonat átvág --- fogyasztásig hűtőbe --------------------------------