------------------------------ GLUTÉNMENTES MÁKTORTA ------------------------------ Hozzávalók -------------- 5 tojás 15 dkg porcukor 1 kk só 2 citrom reszelt héja 1 dl olaj (napraforgó, esetleg mák) 15 dkg darált mák -------------- Elkészítés -------------- sütő előmelegít: 170C fok --- sárgája + porcukor + só fehéredésig kever citrom héja reszel olaj fokozatosan bele darált mák beleforgat --- fehérje kemény habbá mákos masszába finoman beleforgat sütőpapíros tortaformába 35 percig süt --- rétegekre ribizlilekvár reszelt almakrém pudding --- tetejére csoki v. porcukor ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ Paleo máktorta ------------------------------ 20 dkg mák 4 evőkanál eritrit (vagy cukor) 3 darab alma 1 darab citrom reszelt héja 3 darab tojás 2 teáskanál sütőpor 2 teáskanál fahéj 1 csipet só --- mák cukorral ledarál hozzá reszelt alma (levével együtt) citrom reszelt héja sütőpor, fahéj, csipet só tojás (felver/habosít) --- jól összedolgoz 18 cm átmérőjű tortakarikába 200 fokon 35 perc (feléig sütőpapírral letakarva) süt ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ Másik paleo máktorta ------------------------------ https://femina.hu/recept/paleo-almas-maktorta/ (mandulaliszttel) ------------------------------