------------------------------- Mákimádók figyelem! Egyszerű, de annál nagyszerűbb recept: mákos őzgerinc ------------------------------- Hozzávalók -------------- kb. 12 szelethez: tészta 4 tojás 15 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 20 dkg darált mák 3 dkg liszt + a sütőformához 2 teáskanál sütőpor 1 evőkanál vaj a formához 1 evőkanál kakaópor a szóráshoz krém 1 dl habtejszín 1 evőkanál rum, brandy 3 evőkanál porcukor 25 dkg mascarpone -------------- Elkészítés -------------- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, liszttel meghintünk egy őzgerinc (vagy szögletes) sütőformát. --- A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mákot, majd a sütőporral elkevert kevéske lisztet is. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. --- Közben a krémhez tejszínt kemény habbá verjük. A brandyben a porcukrot olvadásig kevergetjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval, végül a tejszínhabbal. --- A kihűlt a tésztát a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk őket. A maradék krémmel a külsejét is bevonjuk. Ferdén szeletelve kínáljuk. ------------------------------- -------------------------------