------------------------------ Karamellás krémes ------------------------------ hozzávalók / 12 adag -------------- A tésztához 25 dkg finomliszt 1 kk szódabikarbóna 10 dkg porcukor 5 dkg margarin 1 db tojás 1 db tojássárgája 1 ek méz --- A vaníliás krémhez 2 tasak vaníliás pudingpor 2 evőkanál finomliszt 2 ek cukor 5 dl tej 2 dl víz 10 dkg porcukor 25 dkg margarin --- A habhoz 6 ek cukor 1 dl víz 500 ml habtejszín (vagy cukrászhab) --- A tetejére 2 tasak karamellás pudingpor 10 dkg porcukor 2 ek napraforgó olaj 3 ek forró víz -------------- elkészítés -------------- lisztbe szódabikarbóna kever tésztát gyúr két részre oszt hűtőben pihentet fél órát téglalap alakúra nyújt kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne sötétre! --- krémhez pudingpor, liszt, cukor kever tej hozzá, csomómentesre kever kevergetve sűrűre főz hűlni hagy (néha megkever/bőrös) --- porcukor, margarin kikavar kihűlt puding hozzá habosra kavar --- kihűlt tészta egyik lapjára ráken --- cukor karamellizál hozzá víz, szirupot főz, kihűt tejszínhab felver közben karamelles szirup hozzáadagol --- hab vaníliás krém tetejére simít második lap rá --- mázhoz hozzávalók kever forró vizet apránként adva hozzá felső lapra simít --- hűtőben egy napot állni hagy a tészta megpuhul --- óvatosan szeletel jó éles késsel sütési hőfok: 180