-------------------------------- GLUTÉNMENTES KAKAÓS CSOKIS -------------------------------- Hozzávalók (22 db) ----------- 3 nagy tojás 375 g porcukor 125 g kakaópor ½ tk. őrölt fahéj ¼ tk. finom só 1 ½ tk. vaníliakivonat 175 g csokoládé ----------- Elkészít ----------- sütő 175 ° C-ra előmelegít két tepsi kibélel tojás felver porcukor, kakaó, fahéj, só kever sima keverék vanília kivonat -> csokoládé darabok -> kever tészta vastag és ragacsos --- kis kupacok a tepsikbe 10-12 percig süt, hűt dobozba vagy üvegbe zárva egy hétig tökéletes -------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- lisztes változat: -------------------------------- KAKAÓS-CSOKIS SÜTI -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 15 dkg étcsokoládé 2 ek kakaópor 1 mk szódabikarbóna 20 dkg finomliszt 1 db tojás 0,5 mk fahéj (őrölt) 10 dkg margarin (puha) 15 dkg cukor ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- csokoládé aprít liszt, kakaó, csoki, szódabikarbóna, fahéj, összeforgat --- margarint előbb magában majd a cukorral habosra kever tojást hozzá, tovább habosít kakaós liszthez ad,összedolgoz --- tepsibe sütőpapír 16 kb. egyforma gombóc rá kicsit lelapít előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig süt --- hűt, lezárt edényben, tárol különben kiszárad --------------------------------