------------------------------ GESZTENYE/dióTORTA ------------------------------ Hozzávalók ----------- 18 cm átmérőjű piskóta: 4 tojás 10 dkg cukor 4 dkg finomliszt 3 dkg étkezési keményítő 2 dkg cukrozatlan kakaópor krém: 600 g gesztenyepüré (v. darált dió) 300 g mascarpone 2 dl habtejszín 2 ek porcukor --- tetejére 80 g étcsoki 0,8 dl habtejszín ----------- Elkészítés ----------- Piskóta: sütő előmelegít: 170C fok --- lisztbe kakaópor kever tojás szétválaszt cukor kimér --- fehérje cukorral felver sárgája -> keményítő, kakaós liszt -> formába simít kb 30 perc alatt megsüt kihűt --- Krém: gesztenye kiolvaszt, összetör --- tejszín, mascarpone, porcukor felver gesztenye -> eldolgoz --- összeállít: piskóta 3 lapba vág krém 3 részre oszt körben és a lapok közt betölt --- tejszínbe olvasztott csoki kever tetejére ken ------------------------------