------------------------------- Telekesi mama hókifli ------------------------------- Hozzávalók -------------- 1/2 kg liszt 25 dkg zsír 2 dkg ékesztő 2 ek porcukor 1/2 dl tejföl 20 dkg dió 10 dkg porcukor -------------- Elkészítés -------------- zsír habosra kikever ékesztő, tejföl porcukor, pici só bele liszt belemorzsol egy éjszakát pihentet --- kinyújt ~3-4 mm vastagra kiszaggat ~3-4 cm-esre töltelék bele kifli formáz (sodor, görbít) --- sütőpapíros tepsire süt: 180 fok, 10-15 perc --- vaníliacukros porcukorba még melegen megforgat és ha kihűlt még egyszer megforgat (:(:(: és jól eldug :):):) (: gyorsan fogy :) ------------------------------- ------------------------------- DIÓS–VANÍLIÁS KIFLI ------------------------------- Hozzávalók -------------- 30 dkg liszt 22 dkg puha vaj vagy margarin 10 dkg porcukor 10 dkg darált dió 1 db egész tojás Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz -------------- Elkészítés -------------- liszt, porcukor, darált dió kever hozzá a puha vaj összemorzsol --- tojás hozzá gyúr puha tészta --- 1 óra hűtőben --- 3 cm átmérőjű henger sodor 1 cm-es szeleteket vág kiflikké formáz (kifli formázó sablonnal) --- sütőpapíros tepsire süt: 180 fok, 10-15 perc --- Mérettől függően 50–60 db kifli készülhet a megadott mennyiségből ------------------------------- ------------------------------- ------------------------------- https://www.youtube.com/watch?v=E02UsGp9lA4 ------------------------------- TÖLTÖTT HÓKIFLI ------------------------------- Tészta Receptje: BL55 Finomliszt: 300g Vaj/Margarin: 150g Porcukor: 75g Vaníliás cukor: 1cs. Só: 3g Fahéj: Fél tk. Tejföl: 75-80g 1db kisebb narancs reszelt héja --- Gesztenye töltelék: Cukrozott gesztenyepüré: 280g Rum aroma: 1 ampulla Rum: 5ml -------------------------------