-------------------------------- DUPLACSOKIS PISKÓTATEKERCS -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 6 db tojás 6 ek cukor 3 ek kakaópor 6 ek liszt 0.5 tk sütőpor 1 csip só krém 15 dkg étcsokoládé 1 tk rumaroma 3.7 dl habtejszín habfixáló ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- tojásfehérje kemény habbá ver --- sárgája cukorral kikever kakaópor, liszt, sütőpor, só hozzá --- tojáshab óvatosan hozzákever --- tepsibe sütőpapír, massza elegyenget 180 fokra előmelegített sütő ~15 perc --- papír lehúz, még melegen jó szorosan felteker --- krém étcsoki, rum, 1,2 dl habtejszín vízgőz fölött megolvaszt --- maradék tejszínt habfixálóval felver csokihoz hozzáforgat --- piskótatekercs kiteker megtölt, bevon, kakaó szór --- fatörzs minta villával --------------------------------